tisdag 22 juli 2014

Spinnrockens Hearty "Vilda"


Jag har haft förmånen att låna Vilda nästan två veckor för att kolla hur hon är mentalt. Tidigare tyckte jag att Roda var den bästa hunden i världen då det gäller koncentration vid träning, stabilitet och förmåga att koppla av. Men jag tror att Vilda är ett steg bättre. Det är som att har en lugnare version av Sparven vid min sida igen. Hon är otroligt lyhörd och har väldigt fin kontakt t.o.m då vi går i skogen.
Just nu är hon helt pälslös men har mycket fin hållning och rör sig lätt och snyggt. Hon är välvinklad både fram och bak, har bra front, fram- och bakställ. Bra benstomme, stark rygg och vacker resning.
Hon har bra självförtroende och brukar inte bry sig om andra hundar om de inte rusar på henne. Människor hälsar hon lugnt på sen är det bra. Hon fjäskar inte men är social och inte ett dugg reserverad.
Redan som valp var hon den mest ranghöga i kullen, en trygg och bra ledare. 
Roda och hon kommer bra överens och fungerar fint tillsammans. 
Vilda älskar verkligen gårdens alla katter men de kanske inte älskar hundar lika mycket fast hon är så försiktig. Hon är vänlig och ompysslande mot Jompa & morsans katt som accepterade henne direkt. 




Vilda med päls Foto: Annelie